Om oss

PERSONERNA BAKOM DRYCKERNA


ERIK
NORDIN


Kaptenen på skutan som håller ordning på besättningen med hjälp av god arbetsmoral och feta fredagsluncher. Stolt Granloholmare, dryckesentusiast och ägare av en mytomspunnen samling av sällsynta 80-tals hyrfilmer. Ska enligt egen utsago inte raka sitt skägg förrän hela Sverige har smakat Hammargårda!


YASMINE
ÅHLIN


Hammargårdas egna marknadsförare som ständigt har ett ess i rockärmen. Hon pitchar sköna idéer över rivit kokkaffe, ser till att flödet håller sig uppdaterat och sköter allt annat som har med det där internettet att göra. Är heltorsk på vår Lingonnektar och har nycklarna till lagret!


ANDREAS
NORDIN


Mannen som styr och ställer i produktionsköket! Han blandar, smakar, fyller och kapsylerar till tonerna av Chris LeDoux. Han är som hämtad från Appalachian Outlaws, kallas för ”Stekenjokk Älgen” och är en kreativ jäkel som gärna tar vara på gammalt och skapar nytt.


JW
LINDGREN


James Bond har Q, Hammargårda har JW! Vår egen fixare löser alla problem, har verktygen i högsta hugg, och servar våra maskiner med ingejörsmässig touch. Han är balansen i företaget och är alltid lugn och sansad, även fast tålamodet ofta sätts på prov av en fruktansvärt högljudd kompressor och en ständigt snustiggande chef.


 

Som ung grabb i början av 1930-talet hade Edvin Nordin en enkel affärsidé - han plockade vildvuxna bär kring Hammarbergets trolska skog och cyklade sedan 3 mil in till Sundsvall för att sälja dem på torgets marknad. I början av 50-talet började han småskaligt odla jordgubbar på Hamrebodarnas åkrar och det bjöds på den finaste svagdricka under de varma skördedagarna - här lades grunden för Hammargårda!

Många år senare började Edvins son Lennart tänka i nya banor, bärodlingen blev en bärförädling där han saftade, syltade och experimenterade för fullt. Lennart lade grunden för dagens Hammargårda och nu idag har tredje generationen tagit över.
Med ett nytänkande, en respekt för historia och tradition och med Norrländsk entreprenörsanda för vi facklan vidare i form av världens godaste bärdrycker!


© 2024 Hammargårda.